Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Lamsbout

De lamsbout is één van de meest edele stukken van het lam en is afkomstig uit de achterbout. Het bot is verwijderd dus is de bout opgebonden zodat het vlees op z'n plek blijft, tevens zorgt het ervoor dat nadat de lamsbout gebraad is deze gemakkelijk getrancheerd kan worden. Zonder twijfel het meest smeuïge gebraad dat er bestaat.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 2,49

100 gram €2.49

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Nieuw-Zeeland
Oorsprong Bout
Bereiden

Bereidingswijze voor in de oven

  • Haal de lamsbout 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Oven voorverwarmen op 160 ℃.
  • Smeer de lamsbout in met olijfolie en bestrooi met grof peper en grof zout.
  • Braad 45 minuten voor "rare", 60 minuten voor "medium" en 75 minuten voor "well done".
  • Voor het gemak en nauwkeurigheid gebruik een kerntemperatuurmeter. De kerntemperatuur van de lamsbout moet moet minimaal 50 ℃ zijn.
*Bereiding kan afwijken door verschil in gewicht, hoogte of dikte van het vlees. Vraag de slager voor een specifiek bereidingsadvies voor uw stukje vlees.

Bewaren
  • Rauw lamsvlees kan maximaal 4 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid lamsvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Lamsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het lamsvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het lamsvlees langer dan 4 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren lamsvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het lamsvlees blijft sappig.
  • Lamsvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken lamsvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken lamsvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Lamsvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Lamsbout in een honing rub gekruid met knoflook en rozemarijn

De lamsbout is één van de meest edele stukken van het lam en is afkomstig uit de achterbout. Het bot is verwijderd dus is de bout opgebonden zodat het vlees op z'n plek blijft, tevens zorgt het ervoor dat nadat de lamsbout gebraad is deze gemakkelijk getrancheerd kan worden. Zonder twijfel het meest smeuïge gebraad dat er bestaat.


Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el honing
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 160 ℃.
  • Doe de mosterd, olijfolie, rozemarijn, knoflook, honing, zout en peper in een kom en meng met een garde.
  • Wrijf het kruidenmengsel royaal om de lamsbout.
  • Leg de lamsbout in een braadslede en plaats in de voorverwarmde oven.
  • Braad 45 minuten voor "rare", 60 minuten voor "medium" en 75 minuten voor "well done".
  • Voor het gemak en nauwkeurigheid gebruik een kerntemperatuurmeter. De kerntemperatuur van de lamsbout moet moet minimaal 50 ℃ zijn.

  • *Bereiding kan afwijken door verschil in gewicht, hoogte of dikte van het vlees. Vraag de slager voor een specifiek bereidingsadvies voor uw stukje vlees.

Meer recepten met Lamsbout

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: