Kerst: bestel voor donderdag 21 dec - thuisbezorgd t/m vrijdag 22 dec

Afhalen t/m zondag 24 december

Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Lamsschouder

De schouder is één van de meest interessante stukken van het lam, omdat het een veelzijdig stukje lamsvlees is. Een Hollandse lamsschouder bevat veel zacht en smeuïg vlees.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 1,39

100 gram €1.39

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Nederland
Oorsprong Schouder
Bereiden

Bereidingswijze voor in de stoofpan

  • Haal de lamsschouder 1 uur voordat het vlees de stoofpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Zorg dat de stoofpan goed heet is.
  • Laat boter smelten in de stoofpan totdat de boter een goudbruine kleur krijgt.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin braden.
  • Voeg water, bouillon of rode wijn toe, totdat het vlees onder staat.
  • Vervolgens ongeveer 2.5 uur op laag vuur rustig laten stoven.
*Bereiding kan afwijken door verschil in gewicht, hoogte of dikte van het vlees. Vraag de slager voor een specifiek bereidingsadvies voor uw stukje vlees.
Bewaren
  • Rauw lamsvlees kan maximaal 4 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid lamsvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Lamsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het lamsvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het lamsvlees langer dan 4 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren lamsvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het lamsvlees blijft sappig.
  • Lamsvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken lamsvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken lamsvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Lamsvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Lamsschouder met rozeval aardappelen uit de oven

Dit recept met lamsschouder vereist een minimale inspanning en ziet er spectaculair en feestelijk uit. De lamsschouder wordt geroosterd in de oven waardoor hij een krokante korst krijgt en het vlees binnenin heerlijk mals is. Maak met een scherp mes diepe inkepingen, zodat de marinade diep het vlees in kan trekken. Rooster de aardappelen naast de lamsschouder in de braadslede, zodat de smaakvolle vleessappen ook in de aardappelen trekken.


Ingrediënten

  • 1,5 kg lamsschouder
  • 500 gram rozeval aardappelen
  • 1 citroen in 4-en gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngeperst
  • 1 el garam masala poeder
  • 1 el chilipeper
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el gedroogde tijm
  • 5 el olijfolie
  • Grof zeezout

  • Bereidingswijze

    • Haal de lamsschouder 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
    • Verwarm de oven voor op 200 ℃ graden.
    • Maak met een scherp mes diepe inkepingen in het vlees. Bestrooi vervolgens royaal met zeezout en druk het zout ook in de inkepingen.
    • Doe de knoflook samen met 3 el olijfolie, garam masala, chilipeper, komijnpoeder en korianderpoeder in een kom.
    • Meng goed tot er een gladde pasta ontstaat.
    • Smeer de pasta over de lamsschouder en in de inkepingen.
    • Plaats de lamsschouder in een ovenschaal en leg vervolgens de stukken citroen erbovenop.
    • Plaats de lamsschouder voor circa 15 minuten in de oven.
    • Plaats de aardappelen in een kom en voeg vervolgens 3 el olijfolie en de tijm toe. Meng voorzichtig door elkaar.
    • Haal de lamsschouder nadat de 15 minuten zijn verstreken uit de oven. Verlaag de temperatuur naar 120 ℃ graden.
    • Voeg de aardappelen toe in de ovenschaal samen met de lamsschouder.
    • Plaats de ovenschaal weer in de oven wanneer de temperatuur van 120 ℃ graden is bereikt.
    • Na circa 2 uur is de lamsschouder gaar. Transfereer ten slotte de lamsschouder op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat de lamsschouder circa 15 minuten rusten. Zo kunnen de vleessappen goed in de lamsschouder trekken.

    Meer recepten met Lamsschouder

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: