Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Lams Poulet

Poulet van de lamsbout zijn magere stukjes lamsvlees op maat voor je gesneden om vervolgens gemakkelijk verwerkt te worden in bijvoorbeeld stoofpotjes.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 2,29

100 gram €2.29

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Nederland
Oorsprong Bout
Bereiden

Bereidingswijze voor in de stoofpan

  • Haal de poulet 1 uur voordat het vlees de stoofpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Neem voor twee liter bouillon ongeveer 400 gram poulet.
  • Zet de pan met de bouillon op een laag vuurtje en roer af en toe.
  • Na ongeveer 1.5 uur is de poulet gaar.
Bewaren
  • Rauw lamsvlees kan maximaal 4 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid lamsvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Lamsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het lamsvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het lamsvlees langer dan 4 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren lamsvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het lamsvlees blijft sappig.
  • Lamsvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken lamsvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken lamsvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Lamsvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Indiase lamscurry

Een stevige curry met lamsvlees op Indiase wijze. Serveer met rijst. Je kunt ook kipdijfilet gebruiken i.p.v. lamsvlees.


Ingrediënten

  • 700 gr lamspoulet
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 2 stengels selderij
  • 3 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 tl garam masala poeder
  • 400 ml kokosnootmelk
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml water
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 wortels, grof gesneden

  • Bereidingswijze

    • Haal de lamspoulet 1 uur voordat het vlees de pan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
    • Verhit de olijfolie in grote pan en voeg de lamspoulet toe. Bak voor circa 3 minuten op hoog vuur totdat het vlees lichtbruin van kleur is.
    • Breng het vuur tot middelhoog. Voeg de ui, peper en selderij toe. Bak voor ongeveer een minuut, tot ze zacht zijn.
    • Voeg de knoflook en garam masala toe. Roer door het lamsvlees en laat de specerijen hun aroma’s afgeven.
    • Voeg de kokosmelk, tomatenpuree, water en zeezout toe. Roer en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat vervolgens voor circa 1 uur sudderen, afgedekt met de deksel op de pan. Af en toe goed doorroeren.
    • Voeg na 1 uur de wortels toe en laat ten slotte nogmaals voor circa 30 minuten sudderen.
    • Serveer met je favoriete groente en rijst.

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: