Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Kalfswangen

De kalfswang is een spier die een kalf veel heeft gebruikt. Het vlees bevat hierdoor veel bindweefsel en daardoor worden de kalfswangen smeltend zacht.

Kalfswangen bevat veel collageen, met als gevolg dat het vlees de saus waarin het gaar stooft op een zeer natuurlijke wijze zelf bindt. Wanneer de saus afkoelt wordt deze vanzelf stevig. Collageen is geen vet maar een eiwit.

Kalfswangen zijn vol van smaak en moeten langzaam gegaard worden. "Het meest lekkere stoofvlees", aldus slager Peter-Paul.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 2,59

100 gram €2.59

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Nederland
Bereiden

Recept: Eenvoudige stoofpot met kalfswangen

Kalfswangen hebben normaliter een lange bereidingstijd, maar deze bereidingswijze is zeer eenvoudig en oh zo lekker.

Ingrediënten

  • 750 gr kalfswangen
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • 500 gram champignons in vieren gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 350 ml rode wijn

Bereidingswijze

  • Haal de kalfswangen 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Smeer de kalfswangen rondom in met een beetje olijfolie.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Leg de kalfswangen in een ovenschaal.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin.
  • Voeg de ui, laurier en kruidnagel toe en bak kort mee.
  • Blus af met de azijn en de wijn.
  • Schenk de saus over het vlees, dek af met aluminiumfolie en gaar het vlees in circa 1,5 uur in de oven.
Bewaren
  • Rauw kalfsvlees bederft snel. Rauw kalfsvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid kalfsvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Kalfsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het kalfsvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het kalfsvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren kalfsvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het kalfsvlees blijft sappig.
  • Kalfsvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken kalfsvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken kalfsvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Kalfsvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: