Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Hertenrack

Wanneer vlees gebraden wordt op het been is het altijd smaakvoller omdat het been een intense smaak afgeeft. Als je het edele vlees van de hertenrug combineert met de ribben dan heb je een de smaakvolle combinatie 'hertenrack'. Na afloop van braden kan het hertenrack gemakkelijk getrancheerd worden.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 5,99

100 gram €5.99

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Land van herkomst Nederland
Bereiden

Bereidingswijze voor in de koekenpan

  • Haal de racks 1 uur voordat het vlees de koekenpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Zorg dat de koekenpan goed heet is.
  • Laat boter smelten in de koekenpan totdat de boter een goudbruine kleur krijgt.
  • Ongeveer 2 minuten rondom bruin braden op middelhoog vuur. Daarna ongeveer 20 minuten, op laag vuur rustig laten braden.

Bereidingswijze voor op de barbecue

  • Haal de racks 1 uur voordat ze de barbecue op gaan uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Leg de racks eerst met de vleeszijde boven het vuur om dicht te schroeien. De botjes steken over de rand om verbranden te voorkomen.
  • Draai de racks na een minuut of 4. Ze moeten makkelijk van het rooster loskomen anders ben je te vroeg. De botjes steken weer over de rand.
  • Na 4 minuten, draai de racks nogmaals en doe de deksel op de barbecue. Zorg er weer voor dat de botjes over de rand steken.
  • Na 5 minuten draai je de racks om. Sluit de barbecue met de botjes over de rand. Na nog eens 5 minuten zijn de racks klaar.
  • Laat de racks voor het aansnijden nog een minuut of 5 nagaren onder wat aluminiumfolie.
Bewaren
  • Rauw hertenvlees kan maximaal 4 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid hertenvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Hertenvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het hertenvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het hertenvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren hertenvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het hertenvlees blijft sappig.
  • Hertenvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken hertenvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken hertenvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Hertenvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd

Wanneer vlees gebraden wordt op het been is het altijd smaakvoller omdat het been een intense smaak afgeeft. Als je het edele vlees van de hertenrug combineert met de ribben dan heb je een de smaakvolle combinatie 'hertenrack'. Heerlijk met een korst van knoflook, rozemarijn en mosterd. Na afloop van braden kan het hertenrack gemakkelijk getrancheerd worden.


Ingrediënten

  • 1000 gr. hertenrack
  • Vers gemalen peper
  • Grof zeezout
  • 2 el Dijon mosterd
  • 3 el roomboter
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 8 el verse witte broodkruimels
  • 6 el fijngesneden verse peterselie
  • 3 el fijngesneden verse rozemarijn

  • Bereidingswijze

    • Haal de hertenrack 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
    • Verwarm de oven voor op 200 ℃.
    • Maak met een zeer scherp mes ruitjes op het buitenoppervlak van het hertenrack.
    • Kruid het hertenrack royaal met zout en peper.
    • Leg de hertenrack op een bakplaat en plaats in de oven.
    • Haal de hertenrack na 15 minuten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    • Meng de mosterd, zachte roomboter en knoflook tot een pasta en verspreid dit op de vlezige kant van het hertenrack.
    • Meng de broodkruimels met de fijngesneden peterselie en rozemarijn en strooi dit over het mosterdmengsel.
    • Zet de oven terug tot 100 ℃.
    • Plaats de hertenrack nogmaals in de oven.
    • Na circa 5 minuten is de hertenrack klaar om getrancheerd en geserveerd te worden.

    Meer recepten met Hertenrack

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: