Kerst: bestel voor donderdag 21 dec - thuisbezorgd t/m vrijdag 22 dec

Afhalen t/m zondag 24 december

Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Rib-eye met been [Dry aged]

Voor de echte smaakbeleving van vlees moet vlees (net zoals vroeger) enkele weken rijpen.

Vroeger werd dit gedaan bij de boer in de schuur, maar nu kunnen we dit doen in een speciale koelcel die bij ons in de winkel staat. In deze koelcel wordt de luchtvochtigheid (85%), luchtcirculatie en temperatuur (tussen 0 ℃ en 1 ℃) voortdurend streng gecontroleerd.

Dit proces van rijpen duurt meestal 21 dagen. Het vocht in het vlees neemt met 30% af, waardoor de natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken. Dit zorgt voor een malse structuur en een intense smaakbeleving van het vlees.

Dit rijpen van vlees wordt dry-ageing genoemd.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 3,49

100 gram €3.49

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Ras Belgisch Wit Blauwe
Land van herkomst Nederland
Oorsprong Fijne rib
Synoniemen Dry Aged bone-in Rib-Eye
Bereiden

Bereidingswijze voor in de grillpan

  • Haal de rib-eye 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Smeer de rib-eye aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Zorg dat de grillpan goed heet is.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Leg de rib-eye op een bord en voeg indien gewenst voor extra smaak wat zout en peper toe. Doe dit als de rib-eye uit de grillpan is. Dit voorkomt het aanbranden van de peper en dat geeft een bittere smaak.
  • Dek de rib-eye af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.
  • De rib-eye mag rosé van binnen zijn.

Bereidingswijze voor op de barbecue

  • Haal de rib-eye 1 uur voordat hij de barbecue op gaat uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Leg de rib-eye op de barbecue met het bot over de rand om verbranden te voorkomen.
  • Draai de rib-eye na een minuut of 2. De rib-eye moet makkelijk van het rooster loskomen anders ben je te vroeg. Het bot steekt weer over de rand.
  • Doe de deksel op de barbecue. Zorg er weer voor dat het bot over de rand steekt.
  • Na circa 3 minuten is de rib-eye klaar.
  • Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten op een bord. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.
  • De rib-eye mag rosé van binnen zijn.
Bewaren
  • Rauw rundvlees bederft snel. Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid rundvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het rundvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het rundvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren rundvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het rundvlees blijft sappig.
  • Rundvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken rundvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken rundvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Rundvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: