Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Runder Brisket

De brisket is een hoogtepunt van de Texaanse barbecue bestaande uit twee onderdelen. Het lange platte gedeelte dat beter bekend staat als de 'Flat' platte borst en het puntige kortere gedeelte, de 'Point' puntborst. Aan het einde van het stuk zitten ze aan elkaar vast. Dit heet de 'Fat Cap'. De borstspieren van een rund moeten zeker 60% van het dier dragen; een behoorlijke belasting. Het vlees krijgt daardoor een zeer krachtige smaak. Na garing wordt het vlees tegen de draad in gesneden en in plakken geserveerd. Dit brisket is aan een ware opmars bezig en is hier nu een van de meest populaire vleesstukken voor de barbecue en rookoven. Iedereen die de tijd heeft om een brisket klaar te maken kan een heerlijk stuk vlees op tafel zetten om met z'n allen van te genieten.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 1,49

100 gram €1.49

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Ras Belgisch Wit Blauwe
Land van herkomst Nederland
Oorsprong Borst
Bereiden

Bereidingswijze voor in de oven

  • Haal de brisket 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 ℃ graden.
  • Leg de brisket in een braadslede en braad vervolgens 5 minuten.
  • Zet de temperatuur terug tot 175 ℃ graden.
  • Gaar langzaam tot een kerntemperatuur van 92 °C is bereikt (Dit kun je meten met een kerntemperatuurmeter).
  • Haal de braadslede uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
  • Wanneer je de brisket snijdt, doe dit dan tegen de draad in.

Bereidingswijze voor op de barbecue

  • Haal de brisket 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 110 °C.
  • Plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees.
  • Wanneer de brisket een kerntemperatuur van 88 °C. heeft bereikt, pak je de brisket in met aluminiumfolie en leg je het vervolgens nogmaals op de barbecue.
  • Wanneer de brisket een kerntemperatuur van 92 °C heeft bereikt, is hij klaar om geserveerd te worden.
  • Wanneer je de brisket snijdt, doe dit dan tegen de draad in.
Bewaren
  • Rauw rundvlees bederft snel. Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid rundvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het rundvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het rundvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren rundvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het rundvlees blijft sappig.
  • Rundvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken rundvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken rundvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Rundvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Texaanse brisket in een biermarinade uit de slowcooker

In dit recept van slager Martijn wordt de brisket "Low & Slow" gegaard in een marinade van jouw favoriete bier naar keuze.


Ingrediënten

  • 5 kg brisket
  • 200 ml barbecuesaus
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 75 gr tomatenpuree
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 33 cl bier naar keuze
  • Vers gemalen peper
  • Grof zeezout
  • Olijfolie

  • Bereidingswijze

    • Haal de brisket 1 uur voordat het vlees de pan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
    • Kruid de brisket royaal met vers gemalen peper en grof zeezout.
    • Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en bak de briket rondom bruin in circa 3 minuten.
    • Verplaats de brisket in de slowcooker en plaats de gesneden uienringen er bovenop.
    • Mix in een kom de tomatenpuree, barbecuesaus, worcestersaus, mosterd, knoflook en bruine suiker.
    • Giet vervolgens de marinade over de brisket en ten slotte ook het bier.
    • Zet de slowcooker laag en na 6 uur is de brisket klaar om geserveerd te worden.

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: