Niet bevroren, maar vers & gekoeld thuisbezorgd  | Bezorging op dinsdag t/m zaterdag | Zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen  | Voor 14:00 besteld, morgen in huis

Bavette

Een (nog) onbekende snit in Nederland, maar erg bekend in Frankrijk. Bavette is daar zelfs prijziger dan ossenhaas. Het is een snit wat veel werk nodig heeft en haalt daarom de toonbank van menig slager niet. Zo jammer, want de bavette heeft een onderscheidende vlezige smaak en een delicate textuur. Er zal iets meer op gekauwd moeten worden. Het is hierdoor heel belangrijk dat het met een scherp mes 'op de draad' wordt gesneden. Serveer hem op z'n Frans: "Bleu of Saignant" (bijna rauw, alleen aan de buitenkant gebruind).

Ten opzichte van de bavette van het Belgisch Wit-Blauwe rund, bevat de bavette van het Australische Black Angus rund meer intramusculair vet. Dit zijn kleine vetadertjes die door het vlees heen lopen. Na bereiding zijn deze verdwenen. Ze zorgen ervoor dat het vlees extra mals en smakelijk wordt.

Beschikbaarheid: op voorraad

€ 3,19

100 gram €3.19

* Vereiste velden

Productinformatie

Productinformatie

Ras Black Angus
Land van herkomst Australië
Oorsprong Dunne lende
Synoniemen Flank Steak | Flap Meat | Halve Maan
Bereiden Bereidingswijze voor in de koekenpan
  • Haal de bavette 1 uur voordat het vlees de koekenpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Zorg dat de koekenpan goed heet is.
  • Smeer de bavette aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.

Bereidingswijze voor op de barbecue
  • Haal de bavette 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de bavette regelmatig om.

Bewaren
  • Rauw rundvlees bederft snel. Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Bereid rundvlees is 2 tot 3 dagen te bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4 ℃.
  • Rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een temperatuur van -18 ℃.
  • Vries het rundvlees in op de dag van bezorging wanneer u wenst het rundvlees langer dan 2 dagen te bewaren.
  • Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan.
Ontdooien
  • Bevroren rundvlees afgedekt laten ontdooien in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het rundvlees blijft sappig.
  • Rundvlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water.
  • Kleine stukken rundvlees kunnen ontdooid worden in de magnetron op de ontdooistand. Bij te grote stukken rundvlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is.
  • Rundvlees wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.
Recepten

Recept: Black Angus bavette met een jachtsaus

Deze authentieke jachtsaus gaat heerlijk gepaard met onze Black Angus Bavette.


Ingrediënten

  • 1.400 gr Black Angus Bavette
  • 2 Sjalotjes, fijngesneden
  • 100 gr champignons, fijngesneden
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 gr bloem
  • 2 tl peterselie, fijngesneden
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de bavette 1 uur voordat het vlees de koekenpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit 1 el boter in de koekenpan op middelhoogvuur.
  • Voeg de champignons en sjalotjes toe en bak voor circa 2 minuten totdat de champignons goudbruin zijn.
  • Voeg de droge witte wijn en de tomatenpuree toe. Blijf roeren totdat het vocht voor 50% verdampt is.
  • Haal de pan van het vuur, voeg na smaak peper en zout toe en garneer met de peterselie.
  • Verhit een andere pan voor de bavette.
  • Smeer de bavette aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
  • Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Serveer de bavette met de jachtsaus eroverheen.

Verzendmethode

Wij verzenden onze bestellingen in gekoelde verpakkingen met pakketpost van PostNL. Een mooie samenwerking. PostNL garandeert binnen 24 uur te leveren en wij garanderen dat uw pakket minimaal 24 uur op temperatuur blijft. We vinden het belangrijk dat PostNL levert op de eerste mogelijkheid. Dat maken wij extra gemakkelijk door te verzenden met MijnPakket van PostNL. 


Meer informatie

  • bezorging op dinsdag t/m zaterdag
  • afleveren op je adres of 2500 afhaalpunten
  • zelf afleverdag/tijd of afhaalpunt kiezen
  • voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • volg je bestelling online op mijnpakket.nl
Gratis spareribs thuisbezorgd?
*actie loopt tot vandaag 23:00 uur
Gebruik deze couponcode bij het afrekenen van je winkelwagen: